A Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Szakiskola Hivatalos Weboldala

Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Szakiskola
Tartalomhoz ugrás
Üdvözlöm a Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Szakiskola weboldalán!
Mint az intézmény igazgatója, szeretettel köszöntöm a honlap minden látogatóját.

Iskolánk küldetése:

A Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Szakiskola kivételes feladatot vállalt magára. Gyöngyös Város vonzáskörzetében iskolánk az első katolikus szakiskola. Intézményünk a szakmunkás vizsgára készülő fiataloknak jóval több emberi értéket erkölcsi elvet próbál közvetíteni, a gyakorlatban megvalósítani, mint a hagyományos intézmények. Feladatunk, hogy sikerélményt biztosítsunk tanulóinknak, önbizalmat adjunk nekik. Sokuknak személyes, egyedi segítségre is szükségük van. Iskolánk nem csak a tanulmányi problémákkal törődik. A különböző szociális, segítő intézményekkel állandó kapcsolatban vagyunk. Lehetőségeinkhez mérten akár a családi problémákban is igyekszünk segíteni. Iskolánkban jóval nagyobb szerep jut a nevelésnek, mint más középfokú oktatást végző intézményekben. A tantervek arra az alapelvre épülnek, hogy kevesebb ismeretanyagot oktassunk, de azt mélységében jól rögzítsük, hogy a valóban fontos dolgokat ténylegesen elsajátítsák a tanulók. Az oktatott tananyag ennek megfelelően annak az ismeretanyagnak az elsajátítása, amely mindenki számára alapismeret. Tehát kis lépésekben, sok munkáltatással, sok gyakorlással haladunk, hogy a gyengébb tanulók se maradjanak le.

Oktatott szakmáink:

Szakképző iskolai részről:

- Kereskedelmi értékesítő 4 0416 13 02

Szakiskolai részről:

- Koszorúkötő 2 24
- Számítógépes adatrögzítő 3 32
- Bolti előkészítő 3 4
- Kerti munkás 2 22
- Parkgondozó 2 27
- Háztartásvezető 3 16

Varga Kálmánné

igazgató

© 2022 Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképzőiskola és Szakiskola, Minden jog fenntartva.